4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

De kracht van 22 minuten dagelijks bewegen

Per dag 22 minuten fysieke activiteit kan de ongunstige gezondheidseffecten van langdurig zitten tegengaan. Onderzoek benadrukt dat sedentair gedrag, zoals langdurig aan een bureau zitten of televisiekijken, het risico op vroegtijdig overlijden verhoogt, maar dit gevaar kan teniet worden gedaan door actief te bewegen.

Gelukkig kan dit risico volledig worden geëlimineerd door regelmatige lichaamsbeweging op te nemen in de dagelijkse routine. Het onderzoek onderschrijft de aanbeveling van wetenschappers om te streven naar 150 minuten matige tot krachtige fysieke activiteit per week.

Na analyse van gegevens van meer dan 11.000 deelnemers concludeert de studie dat zelfs een minuut lichaamsbeweging het risico op overlijden verlaagt, waarbij 22 minuten voldoende zijn om het risico van sedentair gedrag volledig teniet te doen. Deze bevindingen benadrukken het belang van consistente fysieke activiteit voor het behoud van een algehele goede gezondheid.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle