We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Feit: vrouwen hebben vaker last van voetklachten dan mannen

Klachten aan het bewegingsapparaat, dus ook van de voet, komen veel voor. De kans op voetproblemen neemt toe met het klimmen der jaren. Vrouwen hebben vaker voetklachten dan mannen. Niet omdat ze sneller klagen, maar als gevolg van de schoenen die zij dragen. Trendy schoenen zonder goede pasvorm en schoenen met hoge hakken kunnen allerlei voetklachten veroorzaken, van blaren tot vergroeiingen zoals een hallux valgus. Mannen dragen eerder goed passende schoenen en kiezen zelden voor hakken.

Overigens is het dragen van ‘verkeerde’ schoenen niet de enige oorzaak van voetproblemen. Ook aangeboren voetafwijkingen, overbelasting van de gewrichten, (chronische) aandoeningen als diabetes en reuma en ongevallen kunnen voetklachten veroorzaken.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle